Ajungi să descoperi traseele ideale printre minunile lumii

Planificăm voiajul împreună de la A la Z, de la bacșiș și până la transport. Ți-am pregătit sfaturi și observații cu privire la cele mai potrivite hoteluri, restaurante și baruri, în funcție de buget și preferințe. Te orientezi ușor și te bucuri de trasee e cu ajutorul hărții pliante gratuite. Ghidurile se adresează turiștilor care au mai mult timp la dispoziție sau sunt familiarizați deja cu locul vizitat.

După o scurtă introducere în geografia, obiceiurile și cultura fiecărei destinații, plus informații foarte utile despre mâncare, băutură, opțiuni de divertisment, repere istorice și obiective turistice de neratat, vei fi ghidat pe traseele ideale.

Traseele sunt recomandate și documentate de călători și scriitori specializați, la curent cu realitățile regiunii în cauză. Sunt presărate cu obiective turistice, povești ale locurilor și recomandări de popasuri și sfaturi pentru cei ce călătoresc cu copii. Pe toate le puteți urmări cu ajutorul hărților.

Ia aminte la capitolul intitulat Sfaturi de călătorie. Pe lângă informațiile de bază, acesta cuprinde recomandări în privința opțiunilor de cazare, de luat masa, de petrecut nopțile și de conversat. Pentru a intra în atmosfera locului pe care urmează să îl vizitezi, ai o trecere în revistă a  cărților și filmelor care să te arunce în peisajul celor mai îndrăgite destinații turistice.

Ce e de descoperit:

   

  

Amsterdam

Turiștii care se relaxează în acest oraș-simbol al toleranței și al respectului față de mediu descoperă cu fiecare vizită noi lucruri impresionante în Amsterdam. Cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport, vă arătăm orașul

Barcelona

Barcelona este un oraș ușor de explorat, deoarece în centrul său se află Plaça de Catalunya, care separă orașul vechi de cel nou. Sistemul cu străzi paralele din Eixample este ușor de parcurs, iar străzile din Ciutat Vella creează parcă un labirint, ceea ce sporește sentimentul de aventură.

Croația

Probabil una dintre cele mai importante caracteristici ale Croaţiei este că în preţul standard puteţi, practic, vizita două ţări diferite. Regiunea vastă de lângă coastă este puternic influenţată de Italia, atât în ceea ce priveşte bucătăria tradiţională, cât şi ruinele romane şi atitudinea relaxată a localnicilor. De cealaltă parte, Zagreb şi Croaţia de nord au legături culturale, lingvistice şi economice mai puternice cu Germania şi Austria, revelate mai ales de oraşele baroce care au înflorit în sec. XVII şi XVIII sub dominaţia austro-ungară.

Florența

Pentru cei mai mulți, numele Florența este legat indisolubil de Renaștere, perioadă în care înflorirea extraordinară a vieții artistice și intelectuale sub conducerea familiei Medici, dublată de averea bancară imensă a orașului, făceau din oraș cel mai important centru al Europei. Celebru pentru descoperirile din știință, literatură, artă și arhitectură, orașul-stat Florența e locul nașterii lumii moderne, ce păstrează și astăzi un aspect ce îmbină nonconformismul cu opulența, sublimul cu lumescul. Descoperă Florența în 15 trasee ideale.

Londra

Londra are ceva aparte, ce atrage anual aproximativ 17,4 milioane de vizitatori internaționali care petrec măcar o noapte aici. Și sigur nu e vorba despre vreme. Are palate și catedrale minunate, teatre și muzee, parcuri și grădini, restaurante care oferă preparate din toate colțurile lumii, o viață de noapte dinamică și o atitudine cosmopolită și deschisă față de diversitatea de toate felurile, în special a propriilor locuitori. Plină de istorie și de carismă, Londra reușește să fie veche și, în același timp, să dea ritmul viitorului.

New York

Nu este clar cum și-a căpătat orașul porecla „Marele măr”. Unii spun că i se trage dintr-o rubrică de ziar din anii 1920 despre cursele de cai, intitulată „În jurul Marelui Măr”. Alții spun că interpreții de jazz foloseau expresia „a ajunge la Mărul cel Mare” ca echivalent al succesului suprem.

Paris

În comparație cu alte orașe, și mai ales cu alte capitale, Parisul este un oraș compact, perfect pentru plimbare. Se întinde pe o rază de 13 km către est și vest și cca 9 km înspre nord și sud și este înconjurat de celebra șosea de centură Boulevard Périphérique, mereu sufocată de trafic, cu o lungime de 35 km.

Conform unei vechi zicale, malul stâng al Senei (la sud de râu) este locul gânditorilor – Universitatea Sorbona se află acolo încă din Evul Mediu – în timp ce malul drept (la nord de râu) este locul unde se cheltuiesc banii. Cu toate acestea, pe lângă această împărțire istorică, există și o împărțire neoficială între partea de est a orașului, ce aparține, conform tradiției, clasei muncitoare și vestul burghez.

Roma

De secole întregi, Roma este cunoscută sub numele de Orașul Etern. Este greu de spus dacă acesta face referire la sediul Imperiului Roman, inima Bisericii Catolice, capitala Italiei sau la vestitul loc de pelerinaj. Într-adevăr, vălurile de istorie întâlnite aici par infinite, însă atracția principală a orașului rămâne șirul nesfârșitelor intrigi din cele mai vechi vremuri.