Florence.main.PiazzaSantoSpirito.jpg (30.46 MB)

Doar o zi perfectă. În Florența

 

Ora 9:00 Începeți ziua cu un cappuccino și un cornetto la Caffè Scudieri din Piazza di San Giovanni (19r). Această cafenea/cofetărie (pasticceria) se află în inima Florenței. Recent, piața centrală a fost transformată în zonă pietonală.

Duomo de la ora 10:00: Plimbați-vă agale prin Piazza, admirând baptisteriul, campanila și emblematicul Duomo. Cei care se încumetă să urce cele 463 de trepte în spirală până în vârful domului, vor admira geniul arhitectonic al lui Brunelleschi și priveliștile incredibile.

11:30 Luați-o pe Via Roma, la sud de baptisteriu, către Piazza della Repubblica, unde se află unele dintre cele mai elegante cafenele din oraș. Traversați piața către Via Strozzi și luați-o la stânga pe Via de’ Tornabuoni pentru a admira bine-cunoscutele magazine Armani, Gucci și Prada, printre altele.

13:00 La Piazza Santa Trinità, luați-o la stânga pe Via Porta și mergeți până la jumătatea palatului Davanzati. Pe dreapta, se află Mercato Nuovo. Această piață a fost construită pentru comerțul cu mătăsuri și aur, însă acum veți găsi aici articole din piele și alte suvenire. Mângâiați botul mistrețului de bronz pentru a fi siguri că vă veți întoarce la Florența și, dacă vă simțiți curajoși, devorați un sandviș cu măruntaie de la chioșcul din colțul sud-vestic al pieței.

13:30 Încă din vremuri medievale, această piață largă a fost centrul vieții orașului. Palazzo Vecchio, reședința ancestrală a familiei Medici, e cea mai impozantă construcție din piață. Admirați sculpturile în aer liber sau vizitați Muzeul Gucci. Pentru o porție suculentă de bistecca a la fiorentina și un pahar de Chianti, vă recomandăm restaurantul Frescobaldi (pe Via dei Magazzini).

15:00 Ponte Vecchio

Luați-o la sud către râu, trecând de Galeria Uffizi, unde se află cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume. La râul Arno faceți dreapta și ajungeți pe Ponte Vecchio, cel mai vechi pod din Florența și simbolul orașului. Din 1593 și până astăzi, bijutierii își vând prețioasele mărfuri pe acest pod.

15:30 Boboli

De pe pod, urmăriți mulțimea de oameni care se îndreaptă spre Palazzo Pitti. Palatul găzduiește cinci muzee și v-ar lua cel puțin o zi să îl vizitați. Explorați Giardino di Boboli, minunatele grădini care adăpostesc logii, fântâni arteziene, grote și o mulțime de statui.

GrottadiBuontalenti.boboli.jpg (21.96 MB)

Grotta di Buontalenti
din Giardino di Boboli

Îndreptați-vă spre Piazza Santo Spirito, la nord-vest de Palazzo Pitti. Relaxați-vă cu un aperitivo și alegeți un loc pentru cină. În piață, se află nenumărate cafenele, restaurante și baruri de vin.

22:30

Viața de noapte

În serile de vară, stați afară și admirați fațada inundată de lumină a Bisericii Santo Spirito, sau alăturați-vă tinerilor florentini din barurile din jurul pieței.

 

Vacanța viitoare, încercați și o zi perfectă în Roma!

 

Mai multe, în ghidul turistic de buzunar Berlitz

book-bpg-flo.jpg (12 KB)

Descoperă Florența traseu cu traseu:

beg-flo.jpg (39 KB)