LacurileMain.jpg (14.82 MB)

Doar o zi perfectă. Pe malul Lacurilor Italiene

Ca orice colț frumos al Italiei, regiunea lacurilor este plină de asocieri cu figuri celebre. În epoca romană, poetul Catul a deținut o vilă la Sirmione, Virgil s-a născut lângă Mantua, iar scriitorii Pliniu cel Bătrân și Pliniu cel Tânăr provin din Como. Shelley, Wordsworth și alți poeți romantici au fost vrăjiți de frumusețea naturală și dramatică a apelor de un albastru intens și de cea a piscurilor montane. Shelley a lăudat Lacul Como: „depășește în frumusețe tot ceea ce am văzut vreodată

8:00 Luați micul dejun la hotel sau alăturați-vă localnicilor la un cappuccino și un cornetto (croasant) într-o cafenea cu vedere spre lac.

10:00 Îndreptați-vă spre stația de feribot Stresa din Piazza Marconi, cumpărați un bilet care include accesul la obiectivele turistice de pe insulă și îmbarcați-vă pe unul dintre feriboturile care duc spre nord către Ancona. Coborâți la prima oprire, Isola Bella, reședința de vară a principilor Borromeo. Explorați Palazzo Borromeo cu decorațiunile sale somptuoase și terasele grădinilor fascinante, în formă de navă, presărate cu statui și păuni.

11:30 Luați următorul feribot spre mica Isola dei Pescatori (numită și Isola Superiore), cu încântătorul său sat de pescari. Plimbați-vă pe aleile mici, pe care sunt înșirate plase de pescuit, apoi la prânz savuraţi pește proaspăt pescuit, la unul din restaurantele de pe malul lacului, admirând priveliștea de la o terasă de pe terasă. Sau bucurați-vă de un picnic pe plaja cu pietriș.

IMG_7807_ItalianLakes_C.jpg (18.18 MB)Sirmione

13:45 Cele mai multe nave în drumul lor spre Isola Madre fac escală la Baveno, o versiune mai liniștită a stațiunii Stresa, localizată la poalele unui munte de granit roz. Rămâneți în barcă încă10 minute pentru a ajunge pe Isola Madre, cea mai mare și, odinioară, cea mai sălbatică dintre insulele Borromeo. Plimbați-vă prin grădinile amenajate cu grijă, cu abundența lor de arbori și arbuști exotici, apoi faceți o scurtă vizită la vilă, care este modestă pe lângă Palazzo Borromeo.

15:00 Treceţi lacul spre Carciano cu feribotul și luați o telecabină spre vârful Monte Mottarone (20 de minute), un balcon natural care oferă panorame magnifice ale munților Alpi și ale lacurilor. Pentru cele mai frumoase priveliști, care într-o zi senină cuprind șapte lacuri, urcați de la stația de telecabină spre vârf, cam 20 de minute sau luați telescaunul.

17:00 La vale de pe crestele munților

Coborâți spre Stresa cu telecabina sau, pentru o plimbare plină de adrenalină, încercați Alpyland Coaster cu boburi de 2 locuri, care accelerează până la 40 km/h. În cazul în care timpul vă permite, coborâți până la jumătatea drumului, până la Giardino Botanico Alpinia (Grădina Botanică Alpinia), grădinile în stâncă cu peste 1000 de specii de plante medicinale și alpine

18:30 Grandoare în stil Belle Époque

Grand_Hotel_des_iles_borromees_Facciata_07_ItalianLakes_C.jpg (3.96 MB)Grand Hotel Des Iles Borromees

Luați-o pe urmele lui Ernest Hemingway și încercaţi un aperitivo la somptuosul Grand Hotel Des Iles Borromees cu vedere spre lac.

20:00 Luaţi cina la Il Vicoletto (pagina 107) sau optați pentru una dintre pizzeriile Alfresco din centrul stațiunii, care să aibă de preferat un cuptor cu foc deschis. După o cină savurată pe îndelete, încheiați seara cu o plimbare pe malul lacului și un pahar de lichior într-un bar local.

Informații din ghidul turistic de buzunar Berlitz

book-bpg-itl.jpg (40 KB)