Venetia.main.jpg (16.22 MB)

Ora 9:00 Profitaţi de abundența de pește, fructe și legume din piețele de lângă Podul Rialto, unde prăvăliile au o istorie de peste 1 000 de ani. Intrați în magazinele doldora de condimente, cafea și diverse brânzeturi.

10:00 De la Rialto, luați vaporetto nr. 1 în direcția San Marco/Lido. Treceți pe lângă palatele aliniate ca la paradă și coborâți la Accademia.

11:00 Ați ajuns în sestiere Dorsoduro, unde sunt Academia și colecția Guggenheim. Recent renovată, Academia adăpostește cea mai mare colecție de artă venețiană din lume, puteţi urmări de pe Podul Academiei traficul de ambarcațiuni.

13:00 Alegeți una dintre numeroasele cafenele și restaurante în aer liber situate de-a lungul Zattere, cheiul care mărginește Dorsoduro în sud. La desert, încercați Gelateria Nico, una dintre cele mai bune din oraș.

14:00

Alegeți una dintre numeroasele cafenele și restaurante în aer liber situate de-a lungul Zattere, cheiul care mărginește Dorsoduro în sud. La desert, încercați Gelateria Nico, una dintre cele mai bune din oraș.

15:00

Luați vaporetto până la debarcaderul Vallaresso, de partea cealaltă a Canalului Grande. Mergeți la barul Harry’s pentru un cocteil bellini și apoi spre nord până la Salizzada San Moisé și Calle Larga XXII Marzo, cu magazine elegante.

florian.sanmarco.jpg (26.17 MB)

16:00

Fiți extravaganți și luați ceaiul la Caffè Florian din Piazza San Marco, apoi mergeți de-a lungul cheiului Riva degli Schiavoni și bucuraţi-vă ochii cu priveliștile deschise către insula San Giorgio Maggiore.

18:30

Aventurați-vă pe străduțele și prin piațetele din zona Castello. Așezați-vă la o masă, la un ombrà (vin), un Prosecco sau un spritz (vin și Campari) şi ciuguliți niște cichetti, gustări asemănătoare tapasurilor spaniole.

20:00

Bucurați-vă de o cină romantică la Linea d’Ombra (Dorsoduro 19 Fondamenta Zattere Ai Saloni, tel: 041 2411881), un restaurant simplu, cu atenţie pentru design, care contrazice stereotipurile venețiene.

 

Mai multe fotografii și informații detaliate, în gidul turistic de buzunar Berlitz

book-bpg-ven2.jpg (37 KB)

Descoperă Florența traseu cu traseu:

Bigbeg-flo.jpg (871 KB)