Instrumente lingvistice Linghea

Prin Instrumente lingvistice ne referim la un software complex, ce are la bază cunoştinţele limbii naturale. Este vorba despre componente utile care extind posibilităţile şi cresc calitatea diverselor aplicaţii, ca de exemplu: motoare de căutare, magazine on-line, editori de text, sisteme de redactare, sisteme OCR, sisteme de bibliotecă etc. Linghea furnizează corectori ortografici care îşi găsesc aplicabilitatea în diverse programe printre care se numără şi Microsoft Office.

În momentul de faţă oferim o gamă largă de instrumente lingvistice, de la programe pentru împărţirea automată în silabe, la corectori ortografici, lematizatori şi instrumente pentru analiza propoziţiei, pentru peste 20 de limbi. Prelucrarea se face cu precizie, vocabularul fiind actualizat în permanenţă. De aceea, instrumentele se pot aplica în diverse moduri şi în multe ţări. 

Prezentarea instrumentelor lingvistice

  Corector greşeli dactilografiere Căutare text integral Împărţirea în silabe a cuvintelor Dicţionar sinonime Diacritice Formule de adresare în scrisori Recunoaşterea limbii
bulgar
catalan
ceh
croat
englez
eston
finlandez
francez
frigian
german
grec
indonezian
italian
japonez
latină
leton
lituanian
maghiar
norvegian
olandez
polonez
portughez
român
rus
sârb
slovac
sloven
spaniol
suedez
turc
ucrainean

Note: Câmpurile marcate cu litera x indică faptul că instrumentul lipseşte pentru limba respectivă. (*) În rusă nu există diacritice, dar în locul lui е se scrie adesea ё. Componenta completează ё acolo unde această posibilitate există.

Soluţii pentru programe

Prioritate are prelucrarea tuturor limbilor într-o singură aplicaţie. Dacă doriţi ca în viitor să extindeţi oferta de servicii cu încă o limbă, este suficient să instalaţi fişierul de date corespunzător.

Sisteme de operare:

Limbaje de programare:

Pentru facilitarea utilizării din limbajele de programare populare, sunt la dispoziţie anumite implementări care permit utilizarea directă din aceste limbaje, încărcând direct cutumele corespunzătoare acestor limbaje de programare. Este vorba în primul rând de:

Hardware:

Datorită modului de implementare independent şi eficient, instrumentele noastre lingvistice pot fi folosite de pe servere, desktopuri sau pe aparate mobile. Acestea pot fi sisteme de 32bit sau 64bit, little endian şi big endian (de ex. Intel x86, AMD x64, PowerPC, ARM).

Setul de limbaje de programare, sisteme de operare şi platforme hardware pe care pot fi folosite instrumentele lingvistice este în continuă expansiune, de aceea, dacă nu aţi găsit platforma dvs. aici, nu ezitaţi să ne contactaţi.