webLingea.global.hours_close webLingea.global.hours_open_tel

Despre firma

Linghea este varianta românească a Lingea, firmă care dezvoltă aplicații lingvistice și realizează propriile titluri încă din 1997 în calitate de firmă de software, editură și agenție de traduceri. Activăm în Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România și oferim aproximativ 400 de titluri de dicționare în format clasic, de carte. De asemenea, ne numărăm printre cei mai importanți furnizori de tehnologie lingvistică și suntem partenerul editurilor de renume mondial HarperCollins Publishers, Pearson Education, Oxford University Press, Robert etc. Aplicațiile noastre sunt folosite de clienți din Europa, SUA, Brazilia, Mexic, China și Coreea.

Limbile străine sunt pasiunea noastră și ne place să demarăm proiecte inedite, de aceea nu ne limităm doar la engleză sau la limbile de largă circulație, ci publicăm diverse aplicații și cărți pentru limbi mai puțin obișnuite din Europa, Asia, Africa și America Latină. Lingea lucrează cu mijloace moderne și stăpânește cele mai noi tehnologii. De aceea, dicționarele apar altfel decât în mod obișnuit. Dicționarele sunt create pornind de la propria noastră bază de date pe care o actualizăm constant, de aceea, fiecare re-editare este, de fapt, o nouă versiune. 

   Linghea România are sediul în Timişoara şi este responsabilă de apariţia în librăriile din toată ţara a unui număr impresionant de titluri: de la dicţionare şcolare, de buzunar sau electronice, la volume de gramatică şi ghiduri de conversaţie.     

Dicționare electronice

Linghea Lexicon 5 este, fără îndoială, cea mai mare serie de dicționare electronice. Cuprinde dicționare practice și mari de engleză, germană, rusă, franceză și spaniolă, dicționare economice, tehnice, de drept și alte dicționare speciale. Mândria noastră sunt produsele Platinum, cele mai mari și cele mai detaliate dicționare realizate vreodată la noi. Toate titlurile din seria Lexicon 5 pot fi folosite pentru platformele Windows, Linux și Mac OS X.
Seria HandyLex 2 se adresează telefoanelor mobile și tabletelor cu sistem Android, iOS (iPhone/iPad), Windows Phone sau Symbian. Oferta noastră numără zeci de titluri și este într-o continuă creștere.

Dicționare clasice

Dicționarele clasice sunt cele în format de carte. Publicăm o serie întreagă de dicționare în format de carte, de diverse dimensiuni, de la dicționare de buzunar până la cele mai cuprinzătoare dicționare de pe piață. Foarte îndrăgite sunt dicționarele istețe și dicționarele de argou, precum și seria noastră de ghiduri de conversație. Ghidurile noastre devansează celelalte publicații de acest gen de pe piață datorită domeniilor acoperite, designului atractiv, caracterului modern actual și multiplelor anexe utile. Totodată, seria de ghiduri gramaticale este în continuă dezvoltare.

Instrumente lingvistice

Dacă în ultimii 20 de ani ați folosit produse ale firmelor Microsoft, Adobe, Corel sau alți editori și alte sisteme DTP, este posibil să fi folosit deja un sistem al firmei Lingea. De asemenea, dacă pe anumite portaluri găsiți informații relevante, acest fapt se datorează, printre altele, și lematizatorului creat de firma noastră. Oferta  acoperă deja 20 de limbi.