Descoperă Paris

Descoperă Paris

Cu două monumente înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, 204 muzee, peste 420 de parcuri și grădini și 170 de biserici și temple, nu este deloc surprinzător că celor peste 2 milioane de parizieni li se alătură 16 milioane de turiști în fiecare an.

legătură: necartonată
formatul: 194 x 116 mm
pagini: 141
EAN: 9786068837390
ediţia: 1, 2017
publicată: 26. 4. 2017
conţinut
  • 20 de trasee ideale pentru a cunoaște Parisul. Descoperiți obiectivele turistice ale orașului: Luvru, Grădinile Tuileries, Champs-Élysées, Marais, Bastille, Cartierul Latin, Versailles, Disneyland Paris, Trocadéro, Montmartre și multe altele. Planificăm voiajul împreună de la A la Z, de la bacșiș și până la transport. Observații cu privire la cele mai potrivite hoteluri, restaurante și baruri. Orientați-vă ușor și urmați rutele cu ajutorul hărții pliante gratuite.
galerie
Recomandatate
Informaţii detaliate

În comparație cu alte orașe, și mai ales cu alte capitale, Parisul este un oraș compact, perfect pentru plimbare. Se întinde pe o rază de 13 km către est și vest și cca 9 km înspre nord și sud și este înconjurat de celebra șosea de centură Boulevard Périphérique, mereu sufocată de trafic, cu o lungime de 35 km. Suburbiile (la banlieue) formează două cercuri concentrice în jurul orașului și sunt împărțite în départements (districte).

Una dintre imaginile reprezentative ale Parisului este cea a bulevardelor sale lungi și elegante, străjuite de castani și platani uriași, unele dintre ele formând cercuri în jurul centrului orașului, marcând hotarele fostei cetăți medievale.

Conform unei vechi zicale, malul stâng al Senei (la sud de râu) este locul gânditorilor – Universitatea Sorbona se află acolo încă din Evul Mediu – în timp ce malul drept (la nord de râu) este locul unde se cheltuiesc banii. Cu toate acestea, pe lângă această împărțire istorică, există și o împărțire neoficială între partea de est a orașului, ce aparține, conform tradiției, clasei muncitoare și vestul burghez.