Praga - începe călătoria

Praga - începe călătoria

Anumite destinații încă mai au forța de a impresiona chiar și cel mai cinic turist, refuzând să fie reduse la o simplă listă de muzee sau galerii. Praga este un asemenea loc. Nu a fost niciodată distrus de războaie. Istoria a 1000 de ani este concentrată aici, frumusețea de nedescris și caracterul unic fiind dobândite ca urmare a dezvoltării Pragăi ca una dintre capitalele europene cele mai importante, orașul fiind secole de-a rândul capitala Boemiei.

legătură: necartonată
formatul: 105 x 144 mm
pagini: 144
EAN: 9786068837024
ediţia: 1, 2016
ebook cod: EBGRPRA1
ebook format: ePub
conţinut
  • Incursiune în frumusețile Pragăi: Castelul Praga, Podul Carol și multe altele
  • Activități: de la concerte de muzică clasică, la pivnițe cu bere; sunt multe de savurat în timpul liber.
  • Recomandări culturale: Kafka, Dvořák și Havel; de explorat Praga din trecut și prezent
  • Sfaturi utile privind cazarea, mâncarea și orientarea observații și ghidare avizată în călătorie
Recomandatate
Informaţii detaliate

Situată în inima Europei – poate un pic mai spre nord și mai spre vest decât ar crede majoritatea – Praga (Praha în limba cehă) se află pe malurile râului Vltava (un afluent al Elbei). Locul a fost ales atât pentru avantajele sale strategice, cât și pentru frumusețe, iar inima orașului vechi pare a fi într-un bol străjuit de dealuri unduitoare.

Orașul Praga era cunoscut pe vremuri și sub denumirea de „Cele cinci orașe”, după cele cinci districte istorice aflate în inima sa. Acestea sunt: Hradčany (Districtul Castelului), Orașul Vechi (Staré Město), Cartierul Lesser (Malá Strana), Orașul Nou (Nové Město) și Josefov (Cartierul Evreiesc).