Veneţia - începe călătoria

Veneţia - începe călătoria

Veneția cea cu podul cu linii moderne peste Canal Grande, cu Bienala de artă reinventată, pensiuni, localuri și un muzeu de artă contemporană cu vedere spre San Marco este o formă de echilibru delicat: vizitatorii vin şi pentru gondole, palate gotice, și pentru senzația că sunt înghițiți de un superb Disneyland pentru adulți.

legătură: necartonată
formatul: 105 x 144 mm
pagini: 141
EAN: 9786068837048
ediţia: 1, 2016
conţinut
  • Incursiune în obiectivele turistice ale Veneţiei: Piaţa San Marco, Paletul Dogilor şi multe altele
  • Activități: De la cumpărături în Piața Rialto, la plimbări cu gondola; sunt multe de savurat în timpul liber.
  • Recomandări culturale:Recomandări culturale Carnavaluri și gustări „cicchetti”, Tintoretto și Tiepolo; o mai bună înțelegere a tradițiilor locale
  • Sfaturi utile privind cazarea, mâncarea și orientarea observații și ghidare avizată în călătorie
Recomandatate
Informaţii detaliate

Cu toții am fost la Veneția măcar cu gândul. Timp de 1 100 de ani, La Serenissima, „preamărita republică”, a fost un imperiu independent, cu o constituție care continuă să fie studiată și astăzi. În secolul IX, în timp ce majoritatea orașelor europene se închidea după ziduri groase de apărare, Veneția se oferea lumii, fiind protejată doar de lagună. Un amestec incitant de Orient și Occident, Veneția nu era nici pe deplin europeană, nici italiană. Domuri bizantine, mozaicuri orientale și palate gotice evocă și azi această moștenire exotică.