Gramatica limbii franceze contemporane

Gramatica limbii franceze contemporane

Bonjour sau bonne jour? Pentru a vorbi corect aveţi nevoie de mai mult decât teoria gramaticală. Trebuie să ştiţi să o folosiţi în practică. De aceea, în noua noastră gramatică a limbii franceze contemporane am redus explicaţiile teoretice la minim, dar am îmbogăţit fiecare explicaţie cu numeroase exemple alese cu grijă din presă sau din surse fiabile de pe internet.

legătură: copertă necartonată
formatul: 115 x 165 mm
pagini: 208
ISBN: 9786060610205
ediţia: 2/2021
ebook cod: ESGFRRO1
ebook format: ePub
conţinut
  • 21 capitole şi 111 de subcapitole
  • Lista verbelor neregulate
  • Index detaliat
Informaţii detaliate

Vă oferim o imagine cât mai actuală a limbii franceze contemporane. Pentru a realiza această lucrare, autorii s-au inspirat din ghiduri gramaticale moderne bazându-se, totodată pe vasta experienţă pe care o au în predarea acestei limbii.

În loc să descrie toate teoriile gramaticale, lucrarea pune accentul pe fenomenele gramaticale folosite în practică: nu am consumat multă cerneală pentru a explica folosirea timpului passé simple, dar am ilustrat amănunţit acordul participiului trecut cu subiectul, fenomen mai dificil pentru români. Formatul este prietenos, iar grafica ghidului permite orientarea uşoară în text. Notele vă vor atrage atenţia asupra excepţiilor, curiozităţilor şi elementelor de limbaj colocvial.

Suntem convinşi că veţi aprecia ghidul nostru gramatical indiferent dacă sunteţi un student începător sau avansat, profesor sau pur şi simplu doriţi să aveţi la îndemână toate informaţiile utile despre gramatica limbii franceze.