Gramatica limbii maghiare contemporane

Gramatica limbii maghiare contemporane

Noua gramatică a limbii maghiare contemporane prezintă toate fenomenele gramaticale obişnuite într-un format grafic atrăgător şi uşor de folosit, fără a insista pe termeni de specialitate. Fiecare fenomen gramatical este explicat simplu şi clar şi însoţit de numeroase exemple practice.

ISBN: 9786068491745
legătură: necartonată
formatul: 115 x 165 mm
pagini: 141
EAN: 9786068491745
ediţia: 1, 2015
conţinut
  • Descrierea fenomenelor gramaticale actuale
  • Explicaţii clare şi succinte Numeroase exemple practice
  • Note, excepţii, curiozităţi Lista verbelor neregulate Trimiteri la alte referinţe Index detaliat
galerie
Recomandatate
Informaţii detaliate

Noua gramatică a limbii maghiare contemporane prezintă toate fenomenele gramaticale obişnuite într-un format grafic atrăgător şi uşor de folosit, fără a folosi termeni de specialitate care i-ar putea descuraja pe cei care îşi doresc să înveţe această limbă. Scopul nostru este de a explica fiecare fenomen gramatical simplu şi clar şi de a-l ilustra folosind numeroase exemple practice. Utilizatorii pot astfel să-şi însuşească noţiunile şi să le folosească apoi în comunicarea de zi cu zi. Exemplele sunt selectate cu grijă din presă şi din alte surse fiabile de pe internet pentru a reflecta cu fidelitate starea actuală a fimbii maghiare. Propoziţiile sunt întotdeauna traduse în limba română, ceea ce permite memorarea uşoară ş i îmbogăţirea vocabularului.

Acest compendiu nu îşi propune să fie o publicaţie teoretică exhaustivă care să cuprindă toate fenomenele gramaticale, ci un ajutor practic pentru cei care învaţă limba maghiară. De aceea, utilizatorul nu are nevoie să cunoască terminologia lingvistică sau să citească introduceri lungi pentru a ajunge la un anumit subiect. În afară de regulile scurte şi de exemple, cartea cuprinde tabele uşor de urmărit şi numeroase note practice care atrag atenţia asupra excepţiilor, curiozităţilor sau utilizării colocviale a anumitor expresii. Publicaţia cuprinde şi prezentarea dialectelor limbii maghiare, precum şi lista prescurtărilor. În realizarea gramaticii ne-am bazat pe cărţile şi ghidurile gramaticale contemporane şi pe experienţa pe care o avem în predarea limbii maghiare.

Suntem convinşi că gramatica noastră va fi apreciată de profesori, de studenţii începători, dar şi de cei avansaţi.