Dicționarul tău isteț norvegian-român și român-norvegian

Dicționarul tău isteț norvegian-român și român-norvegian

Prima ediţie a noului dicţionar norvegian-român şi român-norvegian le este destinată atât elevilor, studenţilor şi cursanţilor, dar şi tuturor celor interesați de limba norvegiană. Am ales cu grijă expresiile cel mai des folosite în limba norvegiană literară şi în cea colocvială.

legătură: necartonată
formatul: 115 x 165 mm
EAN: 9786068491844
ediţia: 1, 2015
conţinut
  • 28 500 de cuvinte-titlu
  • 8 500 de exemple, expresii şi fraze
  • 60 500 de traduceri
  • 75 de pagini cu teme de conversaţie legate de şcoală şi nu numai
  • 36 de note lexicale şi gramaticale
Recomandatate
Informaţii detaliate

Acest dicţionar este destinat în special elevilor şi studenţilor începători sau de nivel mediu care se vor bucura de utilitatea sa la şcoală, acasă când îşi pregătesc temele, dar şi la cursuri. Cuvintele, sensurile şi traducerile sunt selectate cu atenţie pentru ca utilizatorul să găsească aici cuvintele şi expresiile folosite în mod curent în din limba literară, dar şi în limbajul colocvial.

În elaborarea acestei publicaţii am pornit de la dicţionarele explicative ale limbii norvegiene realizate de edituri renumite (Kunnskapsforlaget). Am pus accentul pe vizibilitate, explicaţii uşor de înţeles şi informaţii utile pentru studiul limbii. Nu lipsesc nici exemplele practice preluate din limbajul uzual care vă ajută să reţineţi mai uşor cuvintele noi şi să comunicaţi activ.

Cuvintele şi expresiile fixe sunt completate de prepoziţiile cu care se folosesc şi de explicaţii scrise în paranteză pentru ca sensurile să fie prezentate cât mai exact. Informaţiile suplimentare vă ajută să găsiţi uşor şi rapid sensul corect şi să alegeţi traducerea cea mai potrivită. Regimul prepoziţional şi exemplele vă indică modul în care puteţi folosii cuvântul sau locuţiunea corect într-o propoziţie.

Veţi aprecia cu siguranţă şi ghidul de conversaţie anexat care cuprinde numeroase teme pentru studiu şi pentru însuşirea vocabularului, ori pentru efectuarea traducerilor active. Multe dintre aceste teme se pot folosi în conversaţiile uzuale şi atunci când vorbiţi cu străinii – de exemplu Formule de salut, Să facem cunoştinţă, Timpul, La telefon, Familia, Locuinţa etc.

Suntem convinşi că dicţionarul va fi un ajutor de nădejde în studiul limbii norvegiene.