Mallorca - începe călătoria

Mallorca - începe călătoria

Mallorca ar putea fi numită insula perfectă pentru vacanțe, fiind binecuvântată cu atribute care atrag milioane de vizitatori străini în fiecare an. Insula este irezistibilă datorită apelor cu nuanțe de albastru închis și turcoaz străveziu ale Mediteranei, coastei lungi de sute de kilometri, golfurilor retrase și plajelor încăpătoare cu nisip, capitalei efervescente și sofisticate, dar și faptului că se bucură de 300 de zile cu soare pe an.

legătură: necartonată
formatul: 105 x 144 mm
pagini: 142
EAN: 9786068837413
ediţia: 1, 2017
conţinut
  • Incursiune în obiectivele turistice ale insulei: orașe istorice, sate pitorești, stațiuni și multe altele
  • Activități: De la sporturi nautice la festivaluri de muzică; sunt multe de savurat în timpul liber
  • Recomandări culturale Arhitectura modernista și bucătăria mallorcană; o mai bună înțelegere a tradițiilor locale
  • Sfaturi utile Cazare, mâncare și orientare; observații și ghidare avizată în călătorie
Recomandatate
Informaţii detaliate

Mallorca se află pe coasta de nord-est a Spaniei și este cea mai mare dintre cele cinci Insule Baleare, însă nu are o suprafață impresionantă. Linia de coastă se întinde pe mai mult de 550 km, însă în porțiunea cea mai lată – de la Cap de Sa Mola în sud–vest până la Capdepera în nord-est – lățimea țărmului este de 100 km; în punctul cel mai îngust, de la Badia d’Alcúdia în nord până la Badia de Palma în sud, insula are 50 km lățime.
Peisajul natural este foarte variat. Stâncile impresionante ale lanțului muntos Serra de Tramuntana, care face parte din Patrimoniul UNESCO, îmbrățișează coasta vestică începând cu Andratx până la Cap de Formentor. Peisajele de pe coastă sunt impresionante, cu stânci abrupte care se unesc cu marea, golfulețe și sate pitorești amplasate între terasamentele vechi de câteva secole. Lanțul muntos Tramuntana se întinde dinspre coastă spre nord–vest, oferind trasee ideale pentru drumeții și cățărat. În total sunt 10 vârfuri principale, iar cel mai înalt este Puig Major de 1 445 m.