Descoperă New York

Descoperă New York

Cei peste 56 de milioane de turiști care vin aici în fiecare an au așteptări mari, iar orașul nu dezamăgește: arhitectură superbă, repere culturale de talie mondială, magazine și restaurante elegante.

legătură: necartonată
formatul: 194 x 116 mm
pagini: 141
EAN: 9786068837383
ediţia: 1, 2017
publicată: 26. 4. 2017
conţinut
  • 18 trasee ideale pentru a cunoaște New Yorkul. Descoperiți obiectivele turistice ale orașului: Times Square, Statuia Libertății, MOMA, Central Park, Empire State Building și multe altele. Planificăm voiajul împreună de la A la Z, de la bacșiș și până la transport. Observații cu privire la cele mai potrivite hoteluri, restaurante și baruri. Orientați-vă ușor și urmați rutele cu ajutorul hărții pliante gratuite.
galerie
Recomandatate
Informaţii detaliate

Începând cu achiziția sa de către olandezi în 1626, de-a lungul istoriei sale de centru portuar maritim și până la statutul curent de centru cultural și financiar al SUA, New Yorkul este o adevărată intersecție a lumii, un loc în care totul este posibil.

New York City are o suprafață de 780 km2 și se împarte în cinci districte: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx și Staten Island. Manhattan, cel mai mic dintre ele, ocupă o suprafață de aproape 62 km2, însă este cea mai dens populată parte a orașului.
Nu este clar cum și-a căpătat orașul porecla „Marele măr”. Unii spun că i se trage dintr-o rubrică de ziar din anii 1920 despre cursele de cai, intitulată „În jurul Marelui Măr”. Alții spun că interpreții de jazz foloseau expresia „a ajunge la Mărul cel Mare” ca echivalent al succesului suprem.