Zakynthos şi Kefalonia - începe călătoria

Zakynthos şi Kefalonia - începe călătoria

La prima vedere, cele două insule învecinate, Zákynthos și Kefaloniá, au multe în comun: istoria, apropierea geografică și influențele culturale. Cu toate acestea, dacă îi ascultăm pe localnici am putea crede că vorbesc despre două lucruri complet diferite. Locuitorii din Zákynthos se descriu ca fiind prietenoși, calzi și extrovertiți, în timp ce, despre locuitorii din insula vecină spun că sunt reci, rezervați și suspicioși; de cealaltă parte, locuitorii Kefaloniei spun despre ei înșiși că sunt mândri, independenți și ospitalieri.

legătură: necartonată
formatul: 105 x 144 mm
pagini: 142
EAN: 9786068837444
ediţia: 1, 2017
Recomandatate
Informaţii detaliate

La nivel de peisaje, Kefaloniá este mai muntoasă și mai aridă decât luxurianta Zákynthos. Cât despre ce se spune despre locuitorii din Zákynthos – că sunt mai ușor de abordat decât vecinii lor – este adevărat, întrucât numărul mare de emigranți care au revenit pe insulă, a dus la o societate mai fragmentată din punct de vedere social în Kefaloniá decât în Zákynthos.

Marea din jurul insulelor este limpede precum cristalul, aici trâind două specii pe cale de dispariție în alte părți ale Greciei: foca-călugăr și broasca țestoasă de mare care vine aici pentru a-și depune ouăle (pag. 40). Ambele insule sunt compuse predominant din calcar din era Cretacicului.