Viena - începe călătoria

Vienezii folosesc expresia Wiener Lebensart pentru a descrie un stil de viață în care arta și cultura joacă un rol crucial – un filtru pentru aprecierea plăcerilor vieții. Acest stil de viață se reflectă în arta, în muzica și în arhitectura vieneză, în teatre și cafenele, în pasiunea localnicilor pentru balurile senzaționale, dar și în faptul că există podgorii în perimetrul orașului!

Ediţia: 1, 2016 | Pagini: 141 | Format: 144 x 105 mm | ISBN: 978-606-8837-06-2
Copertă: necartonată | Ebook format:
System: necartonată | ISBN: 978-606-8837-06-2
Packaging: 141 144 x 105 mm

Cuprinde
  • Incursiune în frumusețile Vienei: Domul Sf. Ştefan, Palatul Hofburg şi multe altele
  • Activități: de la concerte, la cafenele şi vizite în Parcul Prater; sunt multe de savurat în timpul liber.
  • Recomandări culturale: Corul Vienez de Băieţi şi Gustav Klimt; o mai bună înţelegere a tradiţiilor locale
  • Sfaturi utile privind cazarea, mâncarea și orientarea observații și ghidare avizată în călătorie
Glavna svojstva
Exemple de pagini
Viena - începe călătoria Viena - începe călătoria Viena - începe călătoria Viena - începe călătoria Viena - începe călătoria Viena - începe călătoria
Recomandăm

Amsterdam - începe călătoria

Budapesta - începe călătoria

Ghid de conversaţie român-german EE

Praga - începe călătoria

Informaţii detaliate

Viena reprezintă o răscruce pentru oamenii care migrează din Europa Occidentală în cea de Est și invers, încă din cele mai vechi timpuri. În prezent are o populație de aproape 1,8 milioane de locuitori. Atmosfera relaxată a orașului este adesea surprinzătoare pentru turiști, iar vienezii par să aibă încă timp pentru micile curtoazii de modă veche.

Pe plan politic, vienezii au fost întotdeauna imposibil de definit. Și-au lăudat împărații habsburgi, iar apoi l-au aplaudat pe Napoleon. Au primit cu brațele deschise experimentul republican după cel de-Al Doilea Război Mondial, l-au salutat pe Hitler, iar apoi s-au bucurat de democrație, deoarece părea să se potrivească cu pasiunea lor legendară pentru Gemütlichkeit. În traducere aproximativă, gemütlich înseamnă „confortabil și intim”, o calitate a lucrurilor care atenuează puțin asperitățile vieții. Face parte din faimosul șarm vienez, un şarm ascuţit uneori de subtilităţile unei ironii maliţioase, cunoscută sub numele de Wiener Schmäh (sarcasm vienez).