Descoperă Praga

Descoperă Praga

Praga este unul dintre cele mai frumoase și mai interesante orașe din Europa, cunoscut pentru Centrul Vechi și Castelul din oraș. Dincolo de zonele aglomerate, vă așteaptă galeriile, grădinile și clădirile cu design emblematic.

legătură: necartonată
formatul: 194 x 116 mm
pagini: 141
EAN: 9786068837567
ediţia: 1, 2017
conţinut
  • 12 trasee ideale pentru a cunoaște Praga. Descoperiți obiectivele turistice ale orașului: Mala Strana, Stare Mesto, Josefov, Muzeul Cubismului, Piața Venceslau, Vysehrad, Smichov și multe altele. Planificăm voiajul împreună de la A la Z, de la bacșiș și până la transport. Observații cu privire la hoteluri, restaurante și baruri. Orientați-vă ușor și urmați rutele cu ajutorul harții pliante gratuite.
Recomandatate
Informaţii detaliate

Amplasată în inima Europei, Praga (Praha în limba cehă) a fost capitala regatului Boemiei timp de secole. În Evul Mediu a devenit cunoscută când a devenit capitala vastului imperiu al lui Carol al IV-lea. Conducător peste majoritatea Europei Occidentale, acesta era probabil cel mai puternic om din lume la acea vreme (1316-78).

La finalul sec. XVI și începutul sec. XVII, Praga era sediul curții habsburge, devenind capitala noii țări independente, Cehoslovacia, în 1918. După lovitura de stat din 1948, cehii au suferit mult sub regimul comunist, dar când a căzut Cortina de Fier, în 1989, bogățiile culturale ale Pragăi au intrat în atenția lumii întregi.