webLingea.global.hours_close webLingea.global.hours_open_tel

Căutarea vocală

Această căutare este o componentă care poate fi utilizată pentru dicționarele Linghea și care, folosită împreună cu alte tehnologii lingvistice, devine un instrument excelent pentru lucrul în baze de date și în texte, deoarece căutarea vocală s-a dovedit a fi mai confortabilă decât folosirea tastaturii. Această tehnologie poate fi combinată cu căutarea conținutului multimedia, dând naștere unui sistem comandat vocal de căutare.

Componenta lingvistică

Aceasta combină recunoașterea vocală cu instrumentul pentru căutare full-text, cu dicționarul de sinonime precum și motorul de traducere. Rezultatul este o interfață simplă, dar puternică, ușor de folosit, ale cărei performanţe sunt comparabile cu rezultatele căutărilor avansate în care se utilizează întrebările scrise.

Soluția pentru programe

Versiunea tipică folosește serverul de recunoaștere online, calculele dificile sunt soluționate de infrastructura bine dimensionată, iar aplicația care folosește această tehnologie se poate instala fără nicio problemă și pe aparatele cu procesoare mai slabe, ori cu memorie mai mică (de exemplu pe aparatele mobile).