webLingea.global.hours_close webLingea.global.hours_open_tel

Împărțire în silabe automată

Este cel mai vechi și cel mai simplu procedeu, cu toate acestea, este esenţial. Astfel am putea caracteriza modulul pentru împărțirea automată în silabe la capătul rândului. Acest procedeu este absolut necesar în sistemele DTP pentru scrierea în coloane și își găsește aplicabilitatea chiar și în noile e-bookuri.

Secțiunea lingvistică

Modulul pentru împărțirea în silabe nu lucrează cu un dicționar amplu, ci cu modele de împărțire în silabe atent selectate. Baza de date este, de aceea, foarte compactă, de exemplu, fișierul complet pentru împărțirea în silabe a cuvintelor din limba română ocupă aproximativ 30 kB de memorie, și are un procent de eficiență de 99,92 %. În afară de cuvintele românești, folosește și o serie de termeni și cuvinte străine (ci-to-plas-mă, spec-tro-scop, soft-ware, play-boy, Bre-ta-gne). Totodată, respectă și principiile tipografice, precum interdicția de a împărți cuvinte ca ampulă, deoarece scriind separat a doua parte a cuvântului la începutul unui rând sau al unei pagini s-ar genera o asociere nefericită.

Soluții pentru programe

Programul pentru împărțirea cuvintelor în silabe este realizat pentru a oferi toate posibilitățile de împărțire a cuvântului dat. Spre deosebire de algoritmii simpli de împărțire în silabe, programul nostru nu se limitează la determinarea sigură a câtorva posibilități. Programul integrează un algoritm foarte eficient de căutare a modelelor de împărțire în silabe și de informații pentru împărțirea în silabe. Viteza de căutare a tuturor modelelor pentru un cuvânt dat depinde de lungimea acestui cuvânt, nu de numărul de modele. În același timp, algoritmul este destul de simplu din punct de vedere al structurii utilizate și, prin urmare, ușor de folosit în orice produs.

Funcții disponibile

  • Reluarea tuturor punctelor de împărțire în silabe a unui cuvânt.

Momentan oferim un modul de împărțire în silabe pentru o gamă largă de limbi (vezi tabelul) și platforme (vezi prezentarea).

Recomandare

Programul Adobe InDesign, cel mai utilizat sistem de legare a cărților și a altor publicații, toate programele Microsoft Office (Word, PowerPoint și altele) folosesc pentru anumite limbi modulul de împărțire în silabe al firmei Linghea. Calitatea algoritmului nostru de împărțire în silabe pentru limba cehă poate fi urmărită în presă, deoarece cotidienele MF Dnes și Lidové noviny din Republica Cehă, utilizează sisteme de redactare în care este integrat chiar modulul nostru.